Straalbuis typen

inland_ship

vissersschip sip marine s

Straalbuizen

Sip Marine Custom Straalbuizen
Sip Marine heeft drie nieuwe straalbuistypen ontwikkeld met de modernste CFD technieken. Vanuit deze drie basistypen kan Sip Marine de aansluiting naar de romp optimaliseren om het hoogst mogelijke rendement te geven.

Sip High Speed straalbuis
Deze buis is speciaal ontwikkeld voor vrachtschepen waarbij de snelheid rond de tien knopen ligt. Het profiel van deze straalbuizen is slank zodat de buis weinig weerstand heeft. Bij de ophanging van deze straalbuizen worden uithouders naar de scheepshuid toegepast om de weerstand van een headbox te voorkomen.

Sip High Thrust straalbuis
De hoge stuwkracht straalbuis kenmerkt zich door maximale stuwkracht bij voor- en achteruit varen. Toepassing bij lage snelheid schepen als slepers en werkschepen.

Sip High Catch straalbuis
De high catch straalbuis is speciaal ontwikkeld voor de boomkorvisserij. Deze straalbuis haalt zijn optimale stuwkracht bij vissnelheden rond de 5 á 6 knopen.

Sip Pre-Swirl Stator straalbuis
Door het toepassen van statoren vóór de schroef kan de stuwkracht nog verder verhoogd worden. De statoren vormen een soort stilstaande schroef die in combinatie met de voortstuwingsschroef als een contraroterende schroef werkt. Afhankelijk van de belasting kan een rendementswinst van 3 tot 5% worden behaald.